Belangrijke Stage-afspraken

iDevice icon Hoe dien je je Labjournaal te gebruiken?

Een labjournaal is heel belangrijk als je in de Virtuele Fabriek werkt.
Trouwens, niet alleen in de Virtuele Fabriek. In elk laboratorium en in elke fabriek wordt gebruik gemaakt van labjournaals.
Elke medewerker heeft een labjournaal.

Daarin schrijf je op wat je elke dag doet, je noteert informatie van dingen die je geleerd hebt en die je niet wilt vergeten.
Je noteert resultaten van metingen en analyses, berekeningen, vragen en idee├źn.


Een labjournaal moet voor iedereen inzichtelijk en toegankelijk zijn. Als ik of Prof. Vitriool of Ir. Houtgeest willen zien wat je resultaten precies zijn, moeten wij dat kunnen nalezen. Je labjournaal moet je dan ook altijd bij je hebben. Zo werkt dat ook in andere niet-virtuele fabrieken en in laboratoria.

Als je zelf iets belangrijk vindt om het in je labjournaal te noteren, dan kun je dat altijd doen. Als wij willen dat je er iets in noteert, zullen we dat specifiek zeggen tijdens je stage.

Aan het einde van de e-klas heb je dan een goede samenvatting die je kunt gebruiken bij het leren voor een toets over deze stof.

Voor je Docent is je labjournaal ook een belangrijk communicatiemiddel.
Mocht je tijdens je stage in de fabriek ergens niet uit komen en hulp nodig hebben, dan dien je je docent om raad te vragen.

Daarvoor heb je je labjournaal nodig,
waarin je je vragen noteert, en dat je na elke gewerkte stagedag uploadt, zodat je docent het kan bekijken.


Ook kun je met je labjournaal de hulp inroepen van een PALstudent, die tegelijkertijd stage loopt in de Virtuele Fabriek.

 

De PALstudent en je docent zijn verder tijdens je stagedagen ook te bereiken via het chatkanaal en/of in real life aanwezig in de Virtuele Fabriek.
Uiteraard kun je ook je medeleerlingen, die ook stage lopen in de Virtuele Fabriek om raad vragen.